Wie is Mieke Scheffers?

Ik heb van nature een gezonde behoefte aan verdiepen en uitdiepen. Door lessen uit het dagelijkse leven ben ik van jongs af aan op zoek gegaan.

Nadat ik 20 jaar met plezier heb gewerkt als klinisch chemisch analist in een ziekenhuis, kwam ik in aanraking met Tai-Chi. Ik was onder de indruk van de heilzame en ontspannen werking van deze bewegingsleer. Ik ben de BOCAM opleiding (bewegen-ontspannen-concentratie-ademhalen en manuele technieken) gaan volgen bij het CNGO. De holistische kijk op de mens- die in de Chinese geneeskunde gebruikelijk is- leerde mij dat er meerdere wegen zijn om iets aan te pakken. Een verandering op lichamelijk, geestelijk of emotioneel gebied bewerkstelligt een verschuiving op alle andere gebieden.

Tot mijn verwondering bleken de opleidingen, die ik aanvankelijk voor mijn eigen ontwikkeling volgde, ook een ander doel te hebben. Ik ging het namelijk ook inzetten om andere mensen te ondersteunen.

Ik ben in 1988 gestart met het geven van Tai-Chi lessen o.a. in het ziekenhuis waar ik deeltijds ben blijven werken èn in Roosendaal op verschillende locaties. In diezelfde periode ben ik in ook gestart met mijn praktijk voor massages en ontspanningstechnieken.

Vanuit een nieuwsgierige behoefte van mijn analytische geest was het vanzelfsprekend om mij verder te ontwikkelen. De opleiding bij de SRN tot regressie/reïncarnatietherapeut als ook de opleiding tot Transpersoonlijk Counseler hebben mij het inzicht gegeven dat de gevoelens die we met ons meedragen zowel beperkend als verrijkend kunnen zijn.

De zachte bewegingen van Tai Chi kunnen helpen om oude ballast los te laten en de balans terug te vinden en krijgen we meer keuzevrijheid in het leven.


Vanaf 2014 geef ik geen therapie meer. Wel consulten energetische numerologie( ontdekken welke energieën we hebben meegekregen op onze geboortedag) en Tai Chi en Qigong les.

Ook privé en op aanvraag met een thema op locatie.